Tandremskift

Motorens tandrem er din bils ”Livrem”

Tandremmen er en af motorens mest vitale dele, der påvirkes ekstremt, når motoren arbejder. Den bliver derfor slidt i takt med, at bilen kører, og går den først i stykker, kan det medføre alvorlige skade på motoren med store udgifter til følge. Det samme er tilfældet, hvis der er monteret en forkert tandrem, eller hvis den justeres af ukyndig. Det er uhyre vigtigt, at tandremmen justeres 100% korrekt med specialværktøj.

Når en tandrem springer, ødelægger det ofte motoren og mange andre dele i motorrummet. Derfor er det vigtigt, at du får foretaget et tandremsskift i tide og hos et autoriseret Peugeot-værksted. Så undgår du store ekstraudgifter, og samtidig giver det dig større tryghed. Vores mekanikere er specialuddannede og kender din Peugeot.

Tid til et tandremsskift?

For at beskytte motoren skal tandremmen altid udskiftes i henhold til anvisningerne i servicehæftet. Herudover anbefaler Peugeot at få vandpumpen udskiftet samtidig med tandremmen. Når disse dele udskiftes, forlænges enhedens levetid.

Tandremmen giver dig ekstra motorgaranti

Husk, at du har 200.000 km motorgaranti på din Peugeot, hvis du overholder dine serviceeftersyn på et autoriseret Peugeot-værksted og får skiftet tandremmen senest hvert 5. år eller ved det af fabrikken anbefalede kilometerinterval – alt efter hvad der indtræffer først.

Hvad er en tandrem?

Rent teknisk er tandremmen et takket bælte, der driver motorens vigtigste mekaniske dele rundt (krumtap, stempler, knastaksel, ventiler og vandpumpe) og sørger for, at alt kører fuldstændig præcist i takt, så brændstoffet bliver suget ind og forbrændt på den rigtige måde.

Tandremmen er en sliddel ligesom dæk og bremser, der bliver slap eller knækker, når bilen har kørt en vis tid. Hvis tandremmen knækker, går mange af motorens andre dele også i stykker.

Kontaktpersoner på værkstedet

Søren Christensen
Værkfører
Tlf. 51 63 08 64
sc@klausbuus.dk

Preben Jensen
Værkførerassistent
Tlf. 51 63 08 62
pj@klausbuus.dk

 

Jacob Lindgren
Værkførerassistent
jl@klausbuus.dk
Tlf. 96 98 32 06

Kontakt værkstedet

Kontakt os på nedenstående tlf. nummer, hvis du har spørgsmål til værkstedet. Eller skal have en tid til service eller reparation af din bil.

Tlf.: 98 62 22 24

Email: sc@klausbuus.dk

Åbningstider:
Mandag til torsdag: kl. 7.45 – 16.00
Fredag: kl. 7.45 – 15.00
Weekend: Lukket